Hypotheek

Welke vormen zijn er van een hypotheek en hoeveel wilt de bank uiteindelijk aan u verstrekken voor de hypotheek? Het blijft lastig om een hypotheek goed af te sluiten.

Hypotheekvormen

Er zijn een hoop verschillende hypotheken. Het is belangrijk om te kijken welke hypotheek bij u past. Zo is er een lineaire hypotheek, bij deze lening wordt de lening gelijkmatig afgelost in overleg met u, de lener en de kredietverstrekker, de bank. Verder is er ook een annuïteitenhypotheek, dit is een hypotheek waarbij elke termijn het aflossingsbedrag al wordt gekozen, dat de totale betaling elke keer gelijk is. Elke betaling bestaat uit de som van de rente en de aflossing.

Hypotheekadviseur

Natuurlijk hebt u waarschijnlijk een hypotheek nodig voor het kopen van een huis. U kunt hypotheekadvies aanvragen bij uw bank. Samen met een hypotheekadviseur berekent u samen het bedrag waarvoor u het huis kunt kopen en hoeveel hypotheek u dan moet gaan betalen per maand. Het ligt natuurlijk aan uw inkomsten die u hebt gekregen in het afgelopen jaar. Zo kan het voorkomen dat u voor ongeveer € 200.000 euro kunt gaan lenen qua hypotheek. Maar het is ook mogelijk dat u een huis kunt kopen ter waarde van meer dan € 500.000 euro. Dat ligt geheel aan uw jaarlijkse inkomen.